هود یکی از اعضای جدا نشدنی آشپزخانه های امروزی است . مکش مناسب بو و بخار غذای در حال طبخ بر روی اجاق گاز را می توان یکی از اصلی ترین وظایف آن دانست . البته این تنها وظیفه هود نیست . هود ها به طور کلی می توانند در کیفیت هوای خانه تأثیر گذارند . پس انتخاب یک هود مناسب و قوی بهترین کاری است که می توانید انجام دهید . هود باعث تهویه مناسب در اطراف فضای آشپزخانه و از بین برنده ی بخار ، دود و چربی از هوا است . پیدا کردن هود مناسب برای آشپزخانه می تواند سخت باشد و اغلب ما برای خریدش به راهنمایی نیاز داریم . در این مقاله به بیان نکاتی در مورد انتخاب هود مناسب برای آشپزخانه میپردازیم، لطفا تا آخر مقاله با ما همراه باشید .
در سال ۱۹۳۷ فردی به نام ونت در دالاس در آمریکا هود را اختراع کرد . هود های قدیمی ظاهری زیبا نداشتند و چوب دور آن ها پوشیده میشد تا با ظاهر آشپزخانه هماهنگ شود . از سال ۱۳۳۰ هود به عنوان یک کالای وارداتی وارد کشور شد و اولین فروشگاه هواکش به نام ایندولا در خیابان سعدی راه اندازی شد . بعد از آن رفته رفته فروشگاه های دیگری اقدام به فروش هود کردند و این کالا وارد خانههای ایران شد . از سال ۱۳۵۰ و با آغاز لوله کشی گاز ، مشترکین گاز موظف به استفاده از هواکش بودند و بعد از آن نیز فروشگاه های مواد غذایی موظف به نصب هواکش شدند . به این صورت روند تقاضای هود یا هواکش افزایش یافت . اما ایران همواره فقط وارد کننده هود نبود و به سرعت ساخت هود در ایران نیز آغاز شد .
امروزه بسیاری از کارخانههای ایرانی اقدام به ساخت هود ایرانی می کنند و که هم ظاهر و هم کیفیت عالی و بینظیری دارد . تولیدات امروزه هود در کشور را مدیون اولین تولید کننده هود در ایران هستیم . در سال ۱۳۶۲ برای اولین بار یک هود در ایران ساخته شد ، و این شرکت در سال ۱۳۸۷ نام گروه لوازم خانگی کن را به نام خود ثبت کرد . به همین دلیل هست که در طول زمان نام هود با نام برند کن در هم آویخته شده است . مجموعه کن از سال ۶۲ تا به امروز در عرصه تولید هود پیشتاز بوده و توانسته جوایز بسیاری نیز کسب کند . بعد از آن کارخانههای بسیاری مانند اخوان ، استیل البرز ، داتیس و بیمکث پا در این صنعت گذاشتند و به عنوان پیشتازان در صنعت هود ایران مشغول به فعالیت شدند . به لطف همین پیشتازان در صنعت هود هست که امروزه هودهایی زیباتر با کارایی بیشتر از گذشته داریم و البته روند پیشرفت و تغییر در این صنعت نیز همچنان ادامه دارد و هر روز بر امکانات هود آشپزخانه افزوده می شود .
هود یکی از اعضای جدا نشدنی آشپزخانه های امروزی است . مکش مناسب بو و بخار غذای در حال طبخ بر روی اجاق گاز را می توان یکی از اصلی ترین وظایف آن دانست . البته این تنها وظیفه هود نیست . هود ها به طور کلی می توانند در کیفیت هوای خانه تأثیر گذارند . پس انتخاب یک هود مناسب و قوی بهترین کاری است که می توانید انجام دهید . ما در این بخش قصد داریم که انواع هود های موجود در بازار را مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانید متناسب با نیاز هود مورد نیاز خود را به راحتی انتخاب و خرید نمایید .
- بدنه : بدنه هود آشپزخانه که همان قاب اصلی و یا فریم می باشد ، اغلب از جنس استیل و شیشه است که در آن موتور ، فیلتر ، پنل کنترل و روشنایی هود جاسازی شده است . بدنه ها با توجه به مدل و کارکرد هود تفاوت های ظاهری بسیاری دارند . بدنه های هود معمولا بسته به مدل در رنگ های پوششی متفاوتی عرضه می شوند که مشکی و استیل بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند . رنگ هایی مثل سفید ، شیری و سایر رنگ ها در رده های بعد قرار گرفته اند .
- موتور: موتور اصلیترین قسمت هود آشپزخانه است که هنگام انتخاب و خرید، بیش از ظاهر باید به موتور هود توجه کرد. هودها دو نوع موتور دارند :
1 - اندازه هود : یکی از مهمترین فاکتورهای انتخاب هود ، اندازه آن است . هودی را انتخاب کنید که یا هم اندازه یا بزرگتر از طول اجاق گاز باشد تا کاملا سطح اجاق گاز را پوشش دهد . نصب یک هود کوچک قدرت مکش کافی را ندارد .
2 - قدرت هود : یکی از نکات مهم و قابل توجه قدرت فن هود می باشد . قدرت یا مکش هوا با CFM (فوت مکعب در دقیقه) اندازه گیری می شود . برای پختوپز معمولی، هود باید بتواند حداقل 200 فوت مکعب در دقیقه ، دود انتقال دهد .
3 - نوع فیلتر : نوع فیلتری که در هود به کار رفته است و چگونگی نگهداری فیلتر ، بسیار مهم است . برای افزایش طول عمر موتور باید به نظافت فیلتر ها توجه کرد . بعضی از هودها دارای نمایشگری هستند که زمان تعویض فیلتر را هشدار میدهند . معمولا در هودهای دارای دودکش ، از فیلتر آلومینیومی استفاده میکنند و در هودهایی که خروجی هوا ندارند ، از فیلتر ذغالی برای جمع آوری گردوغبار و چربی استفاده می کنند . فیلتر های آلومینیومی باید بسته به میزان استفاده ، به صورت مرتب شسته شوند . برای نظافت این فیلتر ها میتوان از آب ولرم و صابون یا مواد شوینده ملایم استفاده کرد . اما فیلترهای ذغالی که قابل شستشو نیستند ، باید هر چند ماه یکبار تعویض شوند .
4 - تعداد فن و سرعت : اکثر هودها دارای کنترل سرعت فن هستند. معمولا دو سطح سرعت در آشپزخانهها مورد استفاده قرار میگیرد : تنظیم پرسرعت یا زیاد برای استفاده هنگام پختوپز و تنظیم کم یا آرام برای استفاده بعد از پخت و پز برای ادامه تهویه هوا هنگام غذا خوردن. اگر غالبا آشپزی زیاد و سنگین دارید ، به سرعت فن هود هنگام خرید توجه کنید.
5 - میزان صدا : صدایی که از هود منتشر می شود ، بسیار مهم است. این صدا با سونز اندازهگیری می شود . یک سونز برابر با صدای کار یک یخچال است . به طور نرمال صدای هود برابر 4 سونز می باشد و تا نزدیک 8 نیز بالا می رود . هرچه این عدد کمتر باشد بهتر است. صدای زیاد هود در استفاده طولانی مدت، باعث سلب آرامش و آسایش می شود . بهتر است هودی را انتخاب کنید که صدای آن 3 سونز یا کمتر باشد.
6 - روشنایی : هودها عموما با لامپهای LED و هالوژن عرضه میشوند. بنابراین در زمان خرید باید میزان قدرت و گسترش نور را بررسی کنید. چراغهای هالوژن و LED هر دو نور کافی برای پختوپز فراهم میکنند. اما لامپهای LED به دلیل طول عمر بیشتر و مصرف انرژی کمتر ترجیح دارند.
7 - مصرف برق : اگر میزان برق مصرفی برایتان اهمیت دارد، در انتخاب هود اولویت را به هودهای مورب کممصرف اختصاص دهید. هودهای مورب کم مصرف، دارای گرید A هستند.
8 - ظاهر هود : برای انتخاب هود، یه سبک و دکوراسیون آشپزخانه توجه کنید. مثلا بعضی از هودهای معمولی، مناسب آشپزخانههای مدرن و شیک نیستند. اگر از محل استقرار هود راضی نیستید و هودی میخواهید که قابل رویت نباشد ، از مدلهای مخفی و یا آسانسوری استفاده کنید . اما اگر میخواهید هود زیبا و در معرض دید داشته باشید ، هودهای شومینه ای ، شیبدار و جزیرهای انتخاب های خوبی هستند .